Agility

Agility on vauhdikkaasti etenevää koiran ja ohjaajan liikuntaa: ohjaajan tehtävänä on ohjata vapaana oleva koira suorittamaan ennakolta määrätty esterata mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi ääntä ja liikettä käyttäen. Rata muodostuu hyppyesteistä (aita, okseri), putkista (avo- ja umpitunnelit), kontaktiesteistä (puomi, keinu ja A) sekä erikoisesteistä (muuri, pituus, rengas, kepit). Hyppyjä edellyttävien esteiden korkeus ja pituus määräytyvät koiran kokoluokan (pikkumini, mini, medi, pikkumaksi, maksi) mukaan. Nopein ja vähimmillä virheillä radan suorittanut koirakko voittaa kisan.

Agility sopii kaikille perusterveille koirille, laji vaatii koiralta hyvää fyysistä kuntoa, yhteiskuntakelposuutta sekä toimintakykyä. Lajityypillisen harrastamisen voi aloittaa, kun koira on noin vuoden ikäinen. Sitä ennen tulee aloittaa muu lajia tukevakoulutus, esimerkiksi perustottelevaisuuden tulee olla hallussa. Koska radan suorittamisessa korostuvat sekä vauhti että taito, sekä koira että ohjaaja saavat liikuntaa ja aivojumppaa. Takaamme, että molemmat nauttivat yhteisestä harrastuksesta suuresti. Lajissa voi edetä osaamisen kartuttua harrastelijoista maailmanmestaruuksiin asti.

Harrastaminen EKK:lla

EKK:n harrastusryhmiin pääsyn edellytyksenä on ns. perustottelevaisuuden hallinta, minkä varmistamiseksi edellytämme osallistumista EKK:n järjestämiin koulutuksiin tai muuta näyttöä ao. kurssien suorittamisesta ja/tai koiran hallinnasta. Varsinainen agilitykoulutus järjestetään vakioryhmissä. EKK:lla treenaa tällä hetkellä viisi vakituista ryhmää syyskuusta toukokuuhun. Koulutukset järjestetään talvikaudella Niinu Agility Sportilla, kesällä omalla harjoituskentällä ulkona. Ryhmät ovat pääsääntöisesti täynnä, mutta EKK:n jäsenet voivat ilmoittautua jonottamaan vapautuvia vakioryhmäpaikkoja. Innokkaita kouluttajia tarvitaan aina, joten he ovat kuitenkin etusijalla harrastuspaikan saajiksi. Jäsenillä on myös mahdollisuus päästä koulutuksiin sijaisena, varsinaisen jäsenen poissa ollessa. Ryhmät treenaavat maanantai-, keskiviikko- ja perjantai-iltaisin.

Agilitykursseja järjestetään pääasiallisesti ainoastaan kesäkaudella ulkokentällä, kursseille voivat ilmoittautua myös seuran ulkopuoliset.

Agilityvastaavana toimivat Antonia ja Tanja, he vastailevat kysymyksiin sähköpostitse osoitteessa agi [at] espoonkoirakerho.net.