Toko

Tokon eli tottelevaisuuskoulutuksen tarkoituksena on opettaa koiralle hallittua käytöstä sekä ohjaajalle koirankoulutus- ja -käsittelytaitoja. Varsinaisissa tottelevaisuuskokeissa testataan koiran koulutuksen tasoa neljässä eri tasoluokassa (alokas-, avoin-, voittaja- ja erikoisvoittajaluokka), sekä arvioidaan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä. Toko voi harrastaa ilman kilpailutavoitteitakin, koska monet tokoliikkeet ovat myös arjen kannalta hyödyllisiä sekä luovat hyvän pohjan myös muita koiraharrastuksia ajatellen.

Toko sopii kaikille terveille koirille rotuun katsomatta. Pidemmälle edetessä toko vaatii koiralta hyvää toimintakykyä ja motivaatiota harrastukseen, sekä ohjaajalta innostusta paneutua tottelevaisuuskokeen saloihin. Tokon harrastaminen aloitetaan jo pennun kanssa harjoittelemalla arjen keskeisempiä taitoja, kuten katsekontaktia, luoksetuloa, itsehillintää ja odottamista. Varsinaisella tokokurssilla perehdytään tarkemmin tokon kisaliikkeisiin, kuten seuraamiseen, maahanmenoon ja kapulan pitoon.

Harrastaminen EKK:lla

EKK:lla on kaksi tokon harrastusryhmää, jotka treenaavat perjantaisin ja sunnuntaisin. Tämän lisäksi EKK järjestää säännöllisesti arkitoko- ja pentutokokursseja.

Lisätietoja kursseista voi kysyä tokovastaava Ninalta, espoonkoirakerho@gmail.com