Vesipelastus

Vesipelastuksessa eli vepessä on tarkoituksena kehittää ja ylläpitää koiran uimataitoa, opettaa koira toimimaan ja suorittamaan erilaisia liikkeitä vedessä. Näihin kuuluu esimerkiksi veden varaan joutuneen ihmisen pelastaminen ja veneestä hyppääminen.

Vesipelastus sopii koiralle, joka ui mielellään ja vesi on sen mielestä mieluinen elementti. Koiran tulee olla fyysisesti vahva ja jaksaa vetää ihmisiä ja venettä tuulisissakin olosuhteissa, joten laji ei sovellu pienille roduille. Koiran perustottelevaisuus on kunnossa ja luonteeltaan se on sosiaalinen, rohkea ja luottavainen ihmisiä ja muita koiria kohtaan. Tämän lisäksi koiran tulee pystyä olemaan rauhallisesti ja haukkumatta odottamaan vuoroaan. Vesipelastuskilpailuissa koirat jaetaan kolmeen tasoluokkaan (ALO, AVO ja VOI) soveltuvuuskokeen jälkeen, ja kokeen tehtävät vaihtelevat tasoluokittain.

Harrastaminen EKK:lla

EKK järjestää vesipelastustreenejä on kesäaikaan kerran viikossa touko-kesäkuun vaihteesta myöhälle syksyyn. Kaikenrotuiset ja eritasoiset koirakot harjoittelevat yhdessä. Harjoituksissa jokainen osallistuu myös toisten koirien koulutukseen. Koulutukset pidetään Nuottaniemen venesatamassa perjantai-iltaisin ja ne kestävät noin 3 tuntia. Kauden aikana EKK järjestää virallisia vesipelastuskokeita sekä lajiin tutustumispäiviä. ’

Lisätietoa ryhmästä voi kysyä vepevastaava Heidiltä vepe[at]espoonkoirakerho.net