Rally-Toko

Rally-toko on 2000-luvun alkupuoella kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Lajin pääpiste on koiran ja ohjaajan iloinen yhteistyö. Rally-tokossa suoritetaan tuomarin suunnittelema tehtävärata tehtäväkylttien määräämässä järjestyksessä. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että vartaloavuin, sekä kannustaa koko suorituksen ajan.

Rally-toko sopii kaikenrotuisille ja -ikäsille koirille, ja laji onkin kehitetty aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen. Laji sopii mainiosti koirakon yhteistyön ja kontaktin parantamiseen, hauskojen liikkeiden opettelemiseen ja koiran aktivointiin. Rally-tokossa kilpaillaan neljässä eri tasoluokassa (alokas-, avoin-, voittaja- ja mestariluokka), ja radan haastavuus kasvaa tasolta toiselle siirryttäessä. Tasoluokasta riippuen tehtäviä kilpailuradalla on 10-20. Tehtävinä on esim seuraamista, istumista, käännöksiä, pujottelua, pysähtymisiä, askelia eteen, taakse ja sivulle, estehyppyjä, maahan menoja, paikalla oloa, erilaisia silmukoiden tekemisiä sekä muita tehtäviä.

Harrastaminen EKK:lla

Rally-tokon harrastamiseen kerhossamme on kahden tyyppisiä vakioryhmiä:
Harrastusryhmät, jossa tärkeintä on mukava yhteinen tekeminen ja jossa keskitytään pääasiassa ALO/AVO-tasoisiin harjoituksiin.
Kisaavien ryhmät, jossa tavoitteena on rally-tokossa kisaaminen ja eteneminen kisaamisessa MES-luokkaan ja mahdollisesti kohti lajissa valioitumista.

Kerhomme treenivuoroilla harjoittelee talvikaudella 6 rally-tokoryhmää Showlinkin tiloissa Suomenojalla maanantaisin (kisaavat) ja perjantaisin (harrastusryhmät).
Kesäkaudella touko-elokuu harjoittelemme Leppävaarassa seuran ulkokentällä maanantaisin (harrastusryhmä) ja tiistaisin (kisaavat).

Kerhomme järjestää myös lajin virallisia kilpailuja.

Jonkin verran järjestämme myös lajin alkeiskursseja myös kerhon ulkopuolisille koirakoille.

Ryhmistä ja niiden tasovaatimuksista voi kysellä lajivastaava Paulalta espoonkoirakerho@gmail.com .